Solutions / Veilig afdrukken

Optimale beveiliging van uw bedrijfsgevoelige informatie.

Veilig afdrukken

De meeste bedrijven implementeren op hoog niveau complexe beveiligingsmaatregelen, zoals firewalls en toegangsbeperkingen, om gevoelige en vertrouwelijke bedrijfsgegevens te beschermen. Bij het implementeren van dergelijke maatregelen wordt meestal geen aandacht besteed aan het beveiligen van multifunctionals en printers. Toch is het beveiligen van de informatie die via de multifunctional en printer uw organisatie verlaat geen overbodige luxe. Wij helpen u graag met de juiste beveiligingsoplossing.

Beveiliging harde schijf / de Data security kit
Veel printers en MFPs beschikken over een geïntegreerde harde schijf. Deze wordt voor veel toepassingen gebruikt maar na een afdruk-, kopieer- of scantaak kan informatie achterblijven op de harde schijf. Als deze gegevens niet worden beveiligd, bestaat het risico dat onbevoegden toegang krijgen tot vertrouwelijke gegevens of dat deze worden gestolen. Om u te beschermen tegen deze risico’s, is voor een groot aantal systemen de Data Security Kit ontwikkeld. Na elke afdruk-, kopieer- of scantaak worden alle gegevens verwijderd die tijdens het proces op de harde schijf werden opgeslagen. Dit verwijderingsproces is zo grondig en veilig dat het zelfs de certificering ISO 15408 heeft gekregen van het Duitse federale kantoor voor informatiebeveiliging (BSI).

Gebruikersbox – intern veilig afdrukken
Veel multifunctionals bieden medewerkers de mogelijkheid om een persoonlijke map op de harde schijf te gebruiken. Deze persoonlijke gebruikersbox maakt het gebruikers mogelijk om af te drukken of gescande documenten op te slaan. De opgeslagen documenten kunnen daarna, wanneer nodig, eenvoudig via het gebruikerspaneel weer worden opgehaald en worden verwerkt. De persoonlijke gebruikersbox is te beveiligen met een pincode. Documenten kunnen daardoor op ieder moment veilig worden verwerkt.

Veilig afdrukken met persoonlijke pincodes en passen
De hard-copy beveiliging van documenten is een beveiliging die veelal vergeten word in organisaties. Vertrouwelijke of geheime informatie één minuut achterlaten in een uitvoerlade van de printer of multifunctional kan ervoor zorgen dat uw documenten terecht komen in handen van derden. Onze oplossingen zorgen ervoor dat uw documentenuitvoer compleet beveiligd is. Zo kan worden ingesteld dat printtaken alleen worden geproduceerd wanneer een bevoegde medewerker zich heeft geidentificeerd bij de multifunctional of printer.

Doordat de printtaken worden opgeslagen op uw centrale printserver kunnen uw hard-copy documenten bij elk apparaat in uw bedrijf worden opgehaald en bent u niet (meer) gebonden aan één specifieke machine binnen uw organisatie. Door dit ‘Print & Follow’ concept kunnen medewerkers een afdruktaak versturen en vervolgens minuten, uren of zelfs dagen later ophalen wanneer dit nodig is. De afdruktaak die veilig bewaard is op de printserver is direct beschikbaar voor de bevoegde persoon na een persoonlijke aanmelding bij uw multifunctional of printer.